KAHRAMANMARAŞ / AFŞİN - Yavuz Selim İlkokulu

Yavuz Selim İlkokulu

Gazi Osman Paşa Mah. Mimar Sinan Cad. Burak Sok. No 3 Afşin/ Kahramanmaraş
Vizyon
Vatanını ve milletini seven, araştıran, sorgulayan, çözümleyen, öğrenmeyi öğrenen, bilgisini yenileyen öğretmenler ve yenilikçi, değişimci ekip çalışması yapabilen, katılımcı anlayışa sahip yöneticilerle kendine güvenen, çevresiyle olumlu iletişim kurabilen, çağın gerektirdiği teknolojiye ayak uydurabilen milli ve manevi değerlere sahip, hoşgörülü, kendini sorgulayan, düşüncelerini ifade edebilen, Atatürk ve ilkelerini benimsemiş bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin; ilgi, istek ve yeteneklerini dikkate alarak eğitilmelerini ve öğrenmelerini, çağın ihtiyaçlarına cevap verecek beceri ve özellikleri kazanmalarını sağlamak. Teknolojik gelişmeleri izleyip kullanabilmelerini, toplumsal hayatın gerektirdiği bilgi ve görgüye sahip olmalarını, çevresiyle olumlu iletişim kurabilecek davranışlar kazanmalarını; çok yönlü eleştirilere açık, yaratıcı, yapıcı, milli ve manevi değerlere saygılı, mantıklı düşünebilme becerisini kazanmış bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
2011/2012 Eğitim öğretim yılında SBS sinavına 51 Öğrenci girmiş olup bunlardan; 1 Fen Lisesi 3 Öğretmen Lisesi 3 Saglık Meslek Lİsesi 3 Anadolu Lisesi Diğer öğrencilerde diğer liselere yerleşmiştir.
08:30 ------- 14:10
Kaloriferli-Dogal Gaz
Kendi imkanlarıyla
Yerleşim Yeri
Afşin İlçe Merkezinde İlçemiz 83,000 nufüslu 1200 rakımlı karasal iklim görülen bir yerleşim yeridir.
İl merkezine uzaklık 149KM ilçe Merkezinde